31 Mart 2014 Pazartesi

Mobilya Alımında Danışılması Gereken Kişiler



Eğer mobilya konusunda yeterli bilginiz yoksa ve yeterli araştırma yapmamışsanız, bir mobilya alırken muhakkak birilerine danışmanız gerekmektedir. Aksi halde, bilgi yetersizliği sebebiyle, ileride sıkıntıya düşebilirsiniz.

Tabi ki, mobilyanız sizin kişisel zevkleriniz doğrultusunda alınması gereken bir eşyadır. Ancak, özellikle fiyat konusunda yeterli araştırma yapmazsanız, daha uygun fiyata alabileceğiniz bir ürüne çok daha fazla bir ücret ödeyebilirsiniz. İşte, bu duruma düşmemek için bu konuda sizlerden daha fazla bilgi ve becerisi olan insanlara danışmak oldukça önemlidir.

Bunlar sizin yakın çevrenizde bulunan arkadaşlarınız olabilir ya da dekorasyon danışmanlığı veren bazı kurumlar da olabilir. Özellikle dekorasyon danışmanlığı veren kurumlar için yüksek bütçeli bir dekorasyon yaparken fikirler alabilirsiniz. Onlar size hangi mobilya modelini nereden daha uygun fiyata temin etmeniz konusunda yardım edecektir. Bunun yanında, tasarım konusunda da sizlere çok büyük faydaları dokunacaktır.

28 Mart 2014 Cuma

Evinizde Tablo Alarak Dekorasyonunuzu Tamamlayın


Dekorasyon dediğimiz zaman sadece mobilya ve belirli ev aksesuarlarından ibaret değildir. Aynı zamanda diğer ürünlere de aynı derecede yönelmemiz gerekir. Bu ürünlerden bana göre en önemlilerinden biri de tablolardır. Tablolar ev dekorasyonunun bana kalırsa en önemli öğelerinden biridir.

Tablo seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz ? Öncelikle, tabi ki sizin zevkiniz burada söz konusu. Hangi resim türlerinden hoşlanıyorsanız, ona göre bir seçim yapabilirsiniz. En çok tercih edilenlerden biri de genelde doğa resimleri oluyor.

Bana kalırsa, eğer eviniz pek ışık almıyorsa doğa resimlerinden oluşan tabloları alabilirsiniz. Bu, evinize daha ferah bir görüntü katacaktır. Ayrıca, meyve tabloları ve diğerlerini de seçebilirsiniz tabi.

26 Mart 2014 Çarşamba

Birbirinden Güzel Parke Modelleri


Parkeler aslında birçoğunun bilmediği üzere ev dekorasyonu için oldukça önemli nesnelerdir. Eğer evinizin zeminini artık eskidiğini düşünüyorsanız, o zaman yeni bir parke almanızın zamanı gelmiştir demektedir.

Parkeler diğer zemin ürünlerine göre daha hesaplı oldukları için insanlar tarafından diğer ürünlere göre oldukça fazla tercih edilen zemin ürünleridir. Ve bana göre diğer ürünlere göre daha şık bir görüntü oluşturuyorlar.

Parkelerde kullanılan renkler genelde doğal ahşap rengi ve krem renginden oluşur. Burada, ahşap renklerinin farklı tonlarını bulabilirsiniz. Bence de zaten en ideal renk ahşap rengi. Bu hem daha doğal bir görünüm sağlar, hem de organik olarak bir etki yapar.

İnternette biraz araştırma yaparak değişik parke modelleri bulabilirsiniz. Fiyat olarak da malzeme kalitesine göre değişken bir yapıya sahipler.

24 Mart 2014 Pazartesi

Doğtaş Kitaplık Modelleri 2014


Doğtaş'ı duymayan herhalde kalmamıştır. Özellikle mobilya sektöründe kendine sağlamca bir yer edinmiş olan firma, çıkardığı ürünlerle her geçen gün adından biraz daha bizlere bahsettiriyor. Bu seferde çıkarmış oldukları kitaplık modelleri ile bir kez daha alkışı hak ediyorlar. Cidden oldukça sağlam modellerin olduğunu söyleyebilirim.

Sözlerime başlamadan önce tüm modellerin bu adreste yer aldığını belirtmek isterim. Gerçekten de kim tasarlamışsa dört dörtlük bir çalışma ortaya çıkarmış. Bu kadar kaliteli bir kitaplık çalışması daha önce görmemiştim. Diğer firmaların kitaplık modelleri ile karşılaştırıldığında fark tamamıyla ortaya çıkıyor.

Evinizde farklı bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız, Doğtaş tam da size göre bir çözüm üretiyor. Kitaplık modellerini salonlarda ya da odanızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

22 Mart 2014 Cumartesi

Dekorasyonda Renk Uyumunun Önemi


Renkler dekorasyonun en önemli bileşenlerinden biridir. Bu nedenle, eğer iyi bir dekorasyon oluşturmak istiyorsanız, renklerin uyumuna muhakkak önem göstermeniz gerekmektedir. Renk uyumu olmayan bir dekorasyon ne yazık ki başarılı değildir. Pek, tüm evimizde bu renk uyumunu nasıl başarılı bir şekilde oluşturabiliriz ?

Evlerimizde tüm anlamıyla başarılı bir dekorasyon sağlamak için az önce de dediğimiz gibi tüm renklerin uyumlu olması gerekmektedir. Sadece duvar ve tavanlarınızın rengi değil, aynı zamanda mobilya ve diğer ev aksesuarların rengi de bir bütünlük göstermelidir. Bunun anlamı her şey aynı renkte olacak değildir. Aksine belirlediğiniz renklerle uyumlu diğer renkleri bir arada kullanmaktır.

Eğer tüm evinizde bir renk uyumu yakalayabilirseniz, inanın bana başarılı bir dekorasyon oluşturmaya o kadar yakın olacaksınız.

19 Mart 2014 Çarşamba

Ev Dekorasyonu Bütçesi Belirleme


Ev dekorasyonu, özellikle ev hanımları için oldukça önemli bir mevzudur. Tüm hanımlar iyi bir evde oturmak ister ve en azından misafirleri geldiği zaman oldukça hoş dizayn edilmiş ferah evler oluşturmak isterler. Tabi, bazı zamanlar ev dekorasyonu yapacağım derken bütçe konusuna takılabiliyorlar. Bu durumda bazı seçeneklerden vazgeçmek zorunda kalıyorlar. Bu yazımızda iyi bir ev dekorasyonu bütçesinin nasıl oluşturulacağına dair bir yazı hazırlamak istedim. Umarım, bu yazıdan sonra bütçenizi daha efektif bir şekilde ayarlayabilirsiniz.

Öncelikle bütçenizi belirlerken ne yapmayı planladığınızı iyice bir düşünün. Eğer sıfırdan oldukça şık bir ev oluşturmak istiyorsanız, şüphesiz daha fazla para harcamanız gerekmektedir. Beğendiğiniz bir aksesuar varsa ve bunun ev dekorasyonunuz için altın değerinde olduğunu düşünüyorsanız, hemen o ürünle ilgili araştırmalara başlamalı ve en uygun olarak nasıl satın alabileceğinizi öğrenmelisiniz.

Buradaki ana amaç hemen her ürüne direk saldırmadan önce piyasa araştırma yapılmasıdır. Ardından usta içinde aynı şekilde bir piyasa araştırması yapmalısınız. Bu şekilde bütçenizi en az harcayarak en fazla verimi alabilirsiniz.

17 Mart 2014 Pazartesi

Mondi Halı Modelleri İnceleme


Mondi mobilya, sahip olduğu tecrübesini her alanda kullanmaya çalışıyor. Oturma grupları ve yatak odası tasarımlarındaki başarısının ardından Mondi halı modelleri ile karşımıza çıkıyor ve bu alanda da ne kadar başarılı olduğunu bizlere bir kez daha ispat ediyor.

Birbirinden şık halı modelleri ile Mondi gerçekten de bu alanda da oldukça başarılı bir seyir izleyecek gibi. Şimdiden halı sektöründe oldukça önemli bir oyuncu haline geldiler. Birbirinden şık dizaynlar ile birlikte kullanılan ham maddelerin kalitesi ile dört dörtlük bir çalışma çıkarmışlar.

Bunların dışında fiyat olarak da piyasanın altında diyebiliriz. Özellikle, bu kalitedeki halılara göre bence fiyatlar gayet makul.

Modeller ve diğer bilgiler için http://mobilyaland.net/hali-modelleri/mondi-hali-modelleri-galeri adresini ziyaret edebilirsiniz. Gerçekten de oldukça yararlı bir yazı hazırlamışlar.

15 Mart 2014 Cumartesi

Oturma Gruplarını Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?


Oturma grupları özellikle evimizin salonları için vazgeçilmez bir yere sahiptir. Ev dekorasyonu kapsamını da en iyi temsil eden parçalardan biridir. Peki, bir oturma grubu takımı alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? En uygun fiyatlı takımları nereden alacağım? gibi soruları bu yazımızda sizler için cevaplıyoruz.

Oturma grupları az önce de dediğim gibi salonlarımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Sadece tasarımsal ve dekor ürünü olarak değil, aynı zamanda işlevsel olarak da belki mobilyalar arasında en fazla öne çıkan parçalardan biridir. Bunun için bir oturma grubu alırken sadece tasarımsal ve dizaynsal olarak değil, aynı zamanda işlevine de bakmakta büyük bir yarar görüyorum.

Tabi işlevsel bakımından dikkatimizi verdikten sonra ve ilgili oturma grubu bu alanda isteklerimizi karşılıyorsa, artık işin dekor kısmını oluşturan tasarımsal boyutuna da bakabiliriz. Bu nedenle, diğer tüm dekor ürünlerinizle bir bütün oluşturacak şekilde oturma grubunuzu seçebilirsiniz.

13 Mart 2014 Perşembe

Mobilya Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Mobilyalar, ev dekorasyonunun büyük bir bölümünü tek başına kendileri oluşturan oldukça önemli eşyalardır. Tüm evinizin görünümünü etkileyen mobilyaları seçmek başlı başına bir iş olarak görülmesi gerekmektedir. O yüzden bugünkü yazımızda başarılı ve evinize uygun mobilyaları nasıl seçeceğinize ilişkin bir yazı hazırlamak istedim.

Öncelikle mobilyalarında kendi içinde ayrıldığını bilmemiz gerekiyor. Ama ağırlıklı olarak mobilya deyince aklımıza oturma grupları gelir. Bu yüzden yazı oturma grupları üzerinden gidecektir. Oturma grupları seçiminde öncelikli olarak evinizin büyüklüğü çok önemli bir kriter oluşturuyor. Boyut olarak büyük bir oturma grubunu küçük eviniz için alırsanız, büyük hiç de hoş olmayan bir görüntü oluşturacaktır. Bu yüzden evinize uygun koltuk takımları almanız sizin için daha iyi bir seçenek oluşturacaktır.

Bunun dışında mobilyanın renkleri halı ve diğer ev aksesuarlarına da uygun olmalıdır. Böylelikle insanın gözüne daha hoş gelen bir görüntü oluşturmanız muhtemeldir. Siz siz olun olaya bir bütün olarak bakın ve tüm ayrıntılara aynı derecede önem gösterin.

10 Mart 2014 Pazartesi

Ahşap Dekor Ürünleri


Ben evimi dekor ederken en fazla kullandığım ev dekor ürünleri genelde ahşap olanlar oluyor. Bunlar bana daha doğal geliyor. En azından plastikten yapılma ürünlerinden daha iyi oldukları kesin. Ahşap ürünler hep çevresi bir ev dekorasyonuna sahip olmanızı hem de bana göre daha hoş bir tasarım ortaya çıkarmanızda en büyük yardımcılarınızdan biri.

Bunlar tabi normal aksesuarlara göre daha pahalılar. Özellikle el yapımı, yani seri üretimde olmayan ürünler daha da pahalı. Eğer ekonomik gücünüz müsaitse, el yapımı ahşap aksesuar ürünlerini almanızı tercih ederim. Bunlar hem üzerinde fazlaca emek verilmiş oluyor, hem de daha şık ürünler meydana çıkmış oluyor. 

Dediğim gibi eğer çevreci duyarlılığınız varsa ahşap ürünlerden oluşturulan dekorlar daha hoş ve yeşil oluyor. Tabi, buna fiyatı da eklemek gerekiyor. Lakin, bütçenize göre de ahşap aksesuarlar bulabilirsiniz.

8 Mart 2014 Cumartesi

Yeni Dekorasyon Fikirleri Oluşturmak

Kendinize yeni bir dekorasyon fikirleri oluşturmak isteyen birçok kişi var. Sürekli aynı dekordan sıkılan ve evini yenilemek isteyen bu kişiler bazı zamanlarda yeni ve özgün dekorasyon fikirleri bulmakta zorluk yaşayabilirler. Bu yazıda nasıl yeni bir dekorasyon fikirleri elde edebileceğiniz hakkında bir konu işleyeceğim. Umarım, bu sayede kısa sürede yeni fikirler oluşturabilir ve bunu etrafınıza yayabilirsiniz.

Eğer yeni bir fikir arıyorsanız, bence, öncelikle yapmanız gereken şey dekorasyon örneklerine bakmak olacaktır. Örneğin yemek odası dekorasyon fikrine mi ihtiyacınız var, o zaman onun ilgili örneklere bakacaksınız. Bunu olduğu gibi yapma biçiminde algılamayın sakın. Bu sadece ufkunuzu genişletip sizlere daha özgün tasarımlar çıkarmanız için ilham kaynağı olabilir.

Bunun dışında,işe başlamadan sağlam bir ön hazırlık çalışması yapmanız sizin için iyi olacaktır. Bu şekilde, işlem sırasında çıkacak aksiliklerin önüne geçmiş olacaksınız.

6 Mart 2014 Perşembe

Yemek Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır ?


Eğer yemek odasına dekor yapmak istiyorsanız, bu işe girişmeden önce detaylı bir araştırma yapmalısınız. Plansız yapılan ev dekorasyonları genelde pek başarılı bir şekilde bitmez ve bunun sonucunda yaptığınız onca emek de boşa gitmesi muhtemel. Bu yazıda yemek odasına dekorasyon yapılırken hangi kriterlere dikkat etmeniz gerektiği hakkında sizlere detaylı bilgiler vermeye çalışacağız.

Öncelikle yapmanız gereken şey; hangi markanın yemek odası serisi size göre daha uygun. Burada dikkat etmemiz gereken iki önemli kriter var. Bunlardan birincisi bu serilerin tasarımsal olarak ne kadar kaliteli olduğudur. İkincisi ise; bu takımların fiyatlarıdır. Bu iki kritere dikkat ederek alacağınız mobilyaları seçebilirsiniz.

Bunun dışında; yemek odası dekorasyonuna yardım edecek kişilerin bu konu üzerinde belirli bir seviyede bilgi sahibi olması gerekmektedir.