28 Nisan 2014 Pazartesi

Mobilya Temizliğinde Hassas Noktalar


Bildiğiniz üzere, mobilyaların temizlenmesi büyük bir özveri isteyen bir işlemdir. Bu yazımızda mobilyalarınızı nasıl tam anlamıyla temizlerken aynı zamanda mobilyanıza zarar vermemenizi anlatacağım.

Özellikle deri kaplı mobilyalarınız temizlerken, yapmanız gereken ilk işlem; bir süpürge makinesi ile mobilyanızın üzerinde bulunan tozları temizlemektir. Ardından yumuşak bir beze temizleyici sürerek temizleme işlemine başlayabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken diğer bir şey de; Aseton içeren temizlik malzemelerinden kaçınmanız gerekliliğidir. Bunlar mobilyanıza büyük zararlar verebilirler.

25 Nisan 2014 Cuma

Genç Odası Dekorasyon Fikirleri


Genç odaları çocuklarımız için oldukça önemlidir. Sahip oldukları sınırsız hayal gücü ile birlikte odalarını da dekor aşamasında onlara danışılarak yapılması büyük bir önem arz eder. Bu nedenle, evladınıza genç odası alırken onun fikirlerinden yararlanmak burada kilit rol oynayan etmenlerden biridir.

Birçok farklı mobilya firması, genç odası üretip, bunları müşterilerinin beğenisine sunar. Yani, sınırsız seçeneğe sahipsinizdir. Bu seçenekleri çocuğunuz ile birlikte değerlendirmek daha güzel bir hamle olacaktır. Onların fikirlerinden yararlanarak odasını kendi istediği gibi tasarlama sorumluluğu da vermiş olursunuz.

23 Nisan 2014 Çarşamba

Antre Mutfak Dekorasyonu


Antre mutfak dolapları ile çok iyi bir dekorasyon elde edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken mutfağınızın mutfak dolabını antre mutfak dolabı ile değiştirmektir. Aslında antre mutfak dolaplarının diğerlerine göre bariz avantajları vardır.

Antre mutfak dolapları öncelikle, daha parlak bir yüzeye sahiptir ve bu da özellikle parlak renklerden hoşlanan insanlar için oldukça avantajlı bir durumdur. Mutfağınızda yer alan diğer mobilya ürünleri ile bir uyum yakalayabilirseniz, o zaman antre mutfak dekorasyonu için daha başarılı çalışmalar ortaya çıkarabiliriz.

Kendinize iyi bir antre mutfak dolabı bulmak istiyorsanız, iyi bir araştırma yapmanız yerinde olacaktır. Birçok farklı firma sizlere bu konuda destek sağlayabilirler.

21 Nisan 2014 Pazartesi

Yaz İçin Mobilya Seçimi


Evet, birkaç ay sonra resmi olarak Yaz mevsimine girmiş olacağız. Burada, blogumuzun konusunu da ilgilendiren bir soru ile karşı karşıya kalıyoruz. Yaz ayları için özellikle yazlıklarımızda nasıl bir mobilya seçimi yapmamız gerekiyor.

Bu yazımız yaz aylarında mobilya seçiminde kararsız olan okuyucularımız için yazıldı. Yaz aylarında normal evimize bir mobilya alacaksak, bu bizi ferahlatan renklere sahip olan bir model olmalıdır. Bu mobilyaları hem tüm mevsimlerde büyük bir rahatlıkla kullanabiliriz, hem de Yaz ayına muhteşem bir giriş gerçekleştirmiş oluruz.

Yazlıklarımıza alacağımı mobilyalar ise daha çok hasırdan yapılmış türlerden olabilir. Bunlar hem taşınması kolay, hem de Yazlıklar için oldukça uygun mobilya modelleridir.

18 Nisan 2014 Cuma

En İyi Avize Modelleri


Avizeler, evlerimizin görüntüsünü tamamıyla değiştiren aksesuar ürünlerinden bir tanesidir. Eğer doğru bir seçim yapılırsa, evinizde olumlu yönde gelişmeler meydana gelir. Ancak bunun tam tersi bir durumda da aksi bir görüntüyle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, seçiminizi çok dikkatli bir şekilde yapmanız sizler için oldukça iyi bir seçenek olacaktır.

Özellikle, 2014 yılında avizelerde bir patlama olduğunu söyleyebiliriz. İnsanlar, evlerinde normal ışıklandırmanın yerine avizeleri tercih etmeye başladılar. Bu durumda, avize üreticilerinin ortaya daha fazla seçenek çıkarmasına neden oldu. Böylelikle, biz bu harika modeller arasında evimize en uygun olanını seçme imkanına sahibiz.

Bu yılın en iyi avize modellerine bakmak için http://mobilyaland.net/ev-aksesuarlari/yepyeni-avize-modelleri-ve-fiyatlari-2014 adresine gidebilirsiniz. Göreceksiniz ki avize modelleri gerçekten de kendini aşmış durumda.

16 Nisan 2014 Çarşamba

Yatak Odalarınızda Nasıl Yaz'ı Betimleyebilirsiniz ?


Evet, Yaz mevsimine oldukça az bir süre kaldı. İnsanlar, şimdiden yazın ne yapacaklarının planını kurmaya başladılar ve hazırlıkları tamamlama peşindeler. Ben her mevsimin kendine göre bir ev dekorasyonu yansıması olduğuna inananlardanım. Bu nedenle, madem yaz geliyor, o zaman en azından yatak odalarımızı bu doğrultuda tekrar dekor edebiliriz.

Tabi, siz de benim gibi baştan aşağıya bir dekorasyon işlemi yapmak istemiyorsanız, bu yazdıklarımı kulaklarınızı dört açın. Mesela, sırf yatağınızın nevresim takımını değiştirerek bile, odanızda yazın o harika atmosferini yaratabilirsiniz.

Bir diğer etkili yöntem de, nevresim takımları ile birlikte, yatak başlıklarını değiştirmektir. Bunun sansasyonel bir değişim yaratağından emin olabilirsiniz. Eğer, zahmete girmek istiyorsanız da, yatak odanızın rengini herhangi bir yaz rengine boyayarak dönüştürebilirsiniz.

14 Nisan 2014 Pazartesi

Evinizde Osmanlı Mobilyaları



Osmanlı sanatı, özellikle son günlerde oldukça popüler hale geldi. Muhteşem yüzyıl dizisi ile beraber buradaki canlanma ivmesi hızla yukarılara doğru seyretmeye başladı. Eğer siz de Osmanlı ve Osmanlı sanatına meraklıysanız, şüphesiz evinizde bu alana ait bir dekorasyon oluşturmak isteyeceksinizdir. Bu nedenle, bu yazımızda evinizde nasıl Osmanlı zamanında kalmış bir görüntü elde etmenizi ve bu alandaki mobilyalar hakkında bilgiler yayınlayacağız.

Aslında, bu alanda mobilya tarzı dekor ürünleri bulmak oldukça zor. Bunun için kapsamlı bir araştırma yapmanız yerinde olacaktır. Bunu yaptıktan sonra, aralarında beğendiğiniz mobilya türlerini seçerek ev dekorasyonuna başlayabilirsiniz. Özellikle, bu konuda açılmış birçok blog ve forum sayfası bulabilirsiniz. Bunlar evlerinde Osmanlı dönemine ait parçaların nerelerde elde edebileceğiniz hakkında daha detaylı bilgiler sunmaktadır.

Tabi, o döneme ait parçalar oldukça pahalı. Eğer yeterli bir bütçeniz yok ise, bunlar yerine günümüzde yapılmış o ürünlerin ve mobilyaların replika versiyonlarını elde edebilirsiniz.

11 Nisan 2014 Cuma

Eviniz İçin En İdeal Perde Örnekleri


Evimizde oluşturacağımız dekorasyon için en önemli eşyalardan bir diğeri de perdelerdir. Doğru bir perde modeli seçimi ile inanın bana, çok harika bir görünüm elde edebilirsiniz. Daha çok salon dekorasyonu konusu içerisinde yer alan perdeler için çok titiz davranmanız gerekiyor.

İyi bir perde hem evinizin dekor anlamında eksiklerini kapatır hem de seçtiğiniz perde türüne göre oldukça şık bir görüntü sağlayabilir. İşte, bu nedenle, bana kalırsa en önemli dekor eşyalarından biri de perdelerdir.

Evinize dört dörtlük bir dekor yapmanıza rağmen eğer seçeceğiniz perdeyi iyi bir araştırma yapmadan ve emek göstermeden seçerseniz, yaptığınız o bütün dekor çalışmalarının boşa gideceğini bilmeniz gerekir. Bu nedenle bu konuda iyi bir araştırma yapmalısınız ve bana kalırsa evinizi daha ferah bir hale getiren modellerden yana tercihinizi kullanmalısınız.

9 Nisan 2014 Çarşamba

İyi Bir Uyku İçin Doğru Yatak Seçimi


Yatak seçimi bizlerin iyi bir uyku uyuması için dikkatli bir şekilde yapılması gereken bir işlemdir. Eğer doğru yatağı seçemezseniz, uyku düzeniniz bozulabilir ve bu da tüm hayatınızı olumsuz bir şekilde etkiler. Ne olursa olsun, hayatınızın düzeni için doğru yatak seçimi yapmanız lazım.

Biz de sizlere doğru yatak seçiminin nasıl yapacağınızı tüm detayları ile anlatan bir yazı hazırlamak istedik. Öncelikle, kendinize uygun ve rahatça yatabileceğiniz bir yatak seçimi için dikkat etmeniz için birkaç farklı husus var. Yapmanız gereken ilk şey; eğer şu an sahip olduğunuz yatağınız size iyi bir uyku sunmuyorsa, bunu değiştirmelisiniz.

İnanın bana iyi bir yatakta geçireceğiniz daha az bir süre sağlıksız bir yatakta geçireceğiniz uzunca bir süreden size daha fazla katkı sağlar. İnternette yazılan müşteri yorumlarını okuyarak, sizler için en iyi yatağı bulabilirsiniz. Bunun için sadece biraz araştırma yapmanız gerekecek.

7 Nisan 2014 Pazartesi

Evinizi Renklendirecek Abajur Modelleri


Abajurlar, aslında birçok kişinin atladığı bana göre oldukça önemli ev aksesuarlarından biridir. Özellikle yatak odalarımızın atmosferini tamamen değiştirecek özellikte olmaları ve fiyat olarak da benzer aksesuar ürünlerinde göre avantajlı olması abajurları oldukça önemli bir konuma sokuyor.

Tabi, abajur sadece yatak odaları için değil, aynı zamanda salon gibi evin diğer kesimlerinde de rahatlıkla kullanılacak ev aksesuarı ürünlerinden biridir. Burada renk olarak biraz dikkat ederseniz, uyumu yakalamanız işten bile değil. Örneğin, yatak odasında kullanacağınız abajur rengini kırmızı ya da pembe yaparken, salonlarınızda kullanacağınız abajurun rengini mavi ve tonlarında kullanabilirsiniz.

Online sitelerde biraz dolaşarak bu konu hakkında daha detaylı bilgiler ve bütçenize uygun abajur modellerini rahatlıkla bulabilirsiniz.

4 Nisan 2014 Cuma

Oturma Gruplarında Lider Firma: Kelebek Mobilya


Oturma grupları dediğimiz zaman aklımıza hemen birkaç firma ismi gelir ve bu isimler arasında kesinlikle Kelebek Mobilya ismi de geçer. Özellikle, oturma grupları konusunda oldukça başarılı çalışmalar çıkaran Kelebek Mobilya, bu sene de bizlerin yüzünü kara çıkarmıyor ve şirketin ilkeleri doğrusunda diğer firmalara nazaran daha kaliteli ve hoş görünümlü oturma gruplarını bizlere sunuyor.

Mat ve pastel renkler sanırım şu ana kadar oturma gruplarında hiç bu kadar kaliteli bir şekilde kullanılmamıştır. Çağımızın tasarımını en iyi şekilde yansıtan Kelebek Mobilya oturma grupları, ne olursa olsun benim gözümde şu ana kadar rastladığım en iyi modellere sahipler.

Eğer yakın bir zamanda, oturma grubu almayı düşünüyorsanız, sizlere kişisel tavsiyem Kelebek Mobilya kataloglarına bakmadan herhangi bir karar vermeyin. Firmanın bizlere sunmuş olduğu oturma grubu modelleri gerçekten de herkesin hoşuna gidebilecek cinsten.

2 Nisan 2014 Çarşamba

En İlginç Kitaplık Tasarımları



Bildiğiniz gibi mobilyalar arasında en işlevsel ürün bana kalırsa kitaplıklardır. Özellikle, okumayı çok sevenler ve evinde oldukça fazla birikmiş kitaplar bulunduranlar için bir evde kitaplık olmazsa olmazların başında yer alır. Eğer siz de benim gibi ilginç tasarımlardan hoşlanıyorsanız, bugün sizlere en ilginç kitaplık tasarımlarını sunacağım.

İlginç ve yaratıcı olarak tasarlanmış kitaplık modelleri, hem evinizin görünümünü tamamıyla değiştirecek hem de çok farklı bir atmosfer oluşturacaktır. Zaten modellere bakacak olursanız, gerçekten de insanların hayal gücünü zorlayacak nitelikte olduğunu göreceksiniz.

İşte, benim en çok beğendiğim ve sizlerin de beğeneceğinizi umduğum birbirinden ilginç ama bir o kadar da yaratıcı olan kitaplık modelleri. Siz de bu örneklerden yararlanarak bir marangoza sıfırdan tasarım oluşturabilirsiniz.

Eğer benim ki o kadar ilginç olmasın ama şık olsun diyorsanız buraya tıklayarak doğtaş kitaplık modellerine geçiş yapabilirsiniz.